ЗА НАС | Rockwell Automation distributor | ControlTech

mapa ControlTech

ControlTech е основана во 2000 година и од самиот почеток работиме како дистрибутер на производи за индустриска автоматизација. Нашиот најголем партнер е Rockwell Automation. Почнавме со работа во 2000 година во Чешката Република, како “spin off” на матичната компанија SPEL (која е на пазарот од 1990 година). Во 2001 година ние ја проширивме нашата дејност на територијата на Словачка. Во 2003 година ја основавме нашата канцеларија во Ungarija, а во 2017 година ја проширивме дистрибуцијата во Словенија и Србија. Денес е еден од најголемите производители на производи за индустриска автоматизација и контрола во регионот. Rockwell Automation се најде во група дистрибутери за развој на пазарот – Market maker дистрибутер.

Секогаш се обидуваме да им понудиме на нашите купувачи повеќе од производи. Имаме многу развиена пред-и-пост-продажна техничка подршка и ги нудиме сите услуги поврзани со индустриска автоматизација (првенствено поврзани со Rockwell Automation производи и услуги).

Во 2006 година, ние создадовме дивизија на IndustryNet. Во оваа сесија ние се фокусираме на индустриски и безжични мрежи - нашите главни партнери се ProSoft Technology и Satel.

Од првобитните 18 вработени во 2000 година пораснавме до сегашните 60 вработени. Во нашите складови имаме производи со вредност над 1,4 милиони евра, за брза испорака кон нашите купувачи.

Наши главни корисници / референци се следните индустриски сегменти: транспорт, производство на електрична енергија, автомобилската индустрија, цемент, градежништво и климатизација, заштита на животната средина, машински алатки, преработка на храна, стакло, материјал за управување.